De Waag

€ 3.616,00 - € 6.264,00

Systeemtherapeut

Systeemtherapeut Huiselijk Geweld
24 uur per week

Bij de Waag werk je aan zorg voor veiligheid. Wij bieden gespecialiseerde zorg voor mensen met grensoverschrijdend of strafbaar gedrag. Door samen met de cliënt te onderzoeken welke hulpvraag er ligt en te kijken naar de risicofactoren en stoornis die een rol spelen bij het strafbare of grensoverschrijdende gedrag wordt de behandeling vormgegeven. Het doel is om middels onze behandelprogramma’s de kans op delictrecidive te verminderen en de veiligheid in de samenleving te vergroten.

“Werken bij de Waag biedt mij de mogelijkheid om mij te blijven ontwikkelen binnen het ambacht wat systeemtherapie is. De systeemtherapeutische bril is essentieel en van grote meerwaarde in het begrijpen van de forensische problematiek waar mensen tegenaan lopen, om te leren leven met de tragiek en om nieuwe ontwikkelmogelijkheden te exploreren. Binnen de afdeling Huiselijk Geweld is er aandacht voor partnerrelaties, ouder-kindrelaties, relaties binnen de grootfamilie en de relaties met andere betrokkenen rond de client (formeel en informeel). Daarnaast word ik betrokken bij systemische vraagstukken in behandelingen uit andere zorglijnen op de vestiging” - systeemtherapeut, de Waag Amsterdam

Functie
Je bent behandelaar binnen het behandelteam, waarbij je je eigen individuele caseload hebt binnen de zorglijn Huiselijk Geweld, met uiteenlopende complexe (partner relatie)problematiek. Hierbij voer je ook de risicotaxaties uit en bied je samen met een systeemtherapeut waar nodig partner relatietherapie. Je houdt je bezig met:

  • Uitvoeren van proces-, systeemdiagnostiek en systemische interventies binnen de behandelingen vaak als onderdeel van de bredere behandeling.
  • Werken in een multidisciplinair team waarbij je als systeemtherapeut de kennis en het vermogen hebt om op metaniveau processen te evalueren en dit als kennisoverdracht mee te geven aan het team.
  • Het inzetten van jouw expertise kan op verzoek van collega’s ingezet worden bij ingewikkelde casuïstiek.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden, en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

  • Salaris tussen € 3.616,00 en € 6.264,00 bruto per maand (FWG 55-65).
  • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 

En dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier.

Profiel
Je hebt een afgeronde opleiding als systeemtherapeut (met een hbo- of wo-vooropleiding)* en bent als systeemtherapeut geregistreerd bij de NVRG en eventueel in het SKJ. Daarnaast:

  • Heb je bij voorkeur relevante werkervaring, of een affiniteit met de forensische doelgroep.
  • Heb je aantoonbare ervaring met het verrichten van intakes, opstellen van behandelplannen en het uitvoeren van systemische behandelingen.
  • Ben je verbindend, integer en kan je de-escalerend optreden.
  • Hou je van aanpakken, kan je goed samenwerken en zoek je op tijd contact met het team als je persoonlijk of in een behandeling vastloopt.

Organisatie
De Waag is de oudste en grootste aanbieder van ambulante forensische psychiatrie in Nederland. Wij zijn gericht op innovatie en koploper op het gebied van risicotaxatie en zorgprogrammering. Samen met de afdeling onderzoek werken we continu aan verbetering en ontwikkeling van de behandelinhoud. Toegankelijkheid en saamhorigheid kenmerken het werken bij de Waag.

Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.dewaagnederland.nl en www.dfzs.nl.

Interesse
Neem contact op met Tjitte Postma, teamleider, 06-46876539, tpostma@dewaagnederland.nl om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Je bent welkom om een (dag)deel mee te lopen. Direct solliciteren op www.werkenbijdfzs.nl/vacatures kan natuurlijk ook!

Goed om te weten: onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag).

Vacature delen via:

Regio:

  • Noord-Holland

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Ans van Meeteren

Kantooradres: