De Waag

€ 3.616,00 - € 5.335,00

Systeemtherapeut (jeugd)

Systeemtherapeut (jeugd)
24-36 uur per week

Het probleemgedrag van jongeren staat vaak niet op zichzelf. Ben jij, net als ons, ook nieuwsgierig naar de jongere achter het gedrag? En durf je de uitdaging met vastgelopen gezinnen aan? Dan zijn we op zoek naar jou, om binnen ons multidisciplinaire team aan de slag te gaan in het forensische werkveld. Geen gemakkelijke uitdaging, maar wel een waar je echt het verschil kunt maken.

“Als systeemtherapeut zit ik de ene dag bij een gezin thuis op de bank, de volgende dag heb ik een gesprek op school en dan weer een teamvergadering. Soms heb ik een gezinssessie goed voorbereid en loopt het totaal anders. Dat vraagt om creatief inspelen op de situatie en maakt mijn werk uitdagend! In mijn werk beheer ik mijn eigen caseload en agenda, maar kan ook terugvallen op het team waarmee ik wekelijks overleg en die met mij meedenken. Er is veel expertise in het team en dat wordt aangevuld door intervisie en deskundigheidsbevordering. Hierdoor blijf ik mij ontwikkelen.” - systeemtherapeut de Waag

Functie
Je gaat werken binnen de zorglijn Jeugd. Samen met een hecht team ga je jongeren (en hun gezinnen van herkomst) en jongvolwassenen behandelen die (ernstig) grensoverschrijdend en/of delictgedrag vertonen. Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:

  • Behandelen van cliënten en hun systemen. Dit is vaak het gezin waar de jongere deel van uit maakt.
  • Uitvoeren van proces-, systeemdiagnostiek en systemische interventies binnen de behandelingen vaak als onderdeel van de bredere behandeling.
  • Je werkt in een multidisciplinair team waarbij je als systeemtherapeut de kennis en het vermogen hebt om op metaniveau processen te evalueren en dit als kennisoverdracht mee te geven aan het team.
  • Als een casus erom vraagt, werken we outreachend en bezoeken we de cliënt in zijn eigen leefomgeving.

Wat bieden wij
Werken in de forensische zorg, vraagt om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden en alles daaromheen. Zo kun je op basis van een fulltime werkweek van 36 uur rekenen op:

  • Een salaris tussen € 3.616,00 en € 5.335,00 (FWG 55-60).
  • 166 vakantie-uren en 35 levensfasebudget-uren.
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, 8% vakantiegeld en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Na een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Maar dat is nog niet alles. Wat dacht je van een jaarlijks individueel opleidingsbudget en balansbudget? Meer over ons werkgeverschap lees je hier.

Profiel
Jij bent een aanpakker, verbindend en zoekt op tijd contact op met je collega’s als je vastloopt. Daarnaast:

  • Heb je een afgeronde opleiding als systeemtherapeut (met hbo- of wo-vooropleiding)* en ben je als systeemtherapeut geregistreerd bij de NVRG en in het SKJ.
  • Ben je bij voorkeur bekend met onze forensische doelgroep.

* Je voldoet aan de voorwaarden om in het Zorgprestatiemodel consulten te kunnen registreren. Voor bepaalde beroepsgroepen is bijvoorbeeld een AGB-code van belang.

Organisatie
De Waag is de oudste en grootste aanbieder van ambulante forensische psychiatrie in Nederland. Wij zijn gericht op innovatie en koploper op het gebied van risicotaxatie en zorgprogrammering. Samen met de afdeling onderzoek werken we continu aan verbetering en ontwikkeling van de behandelinhoud. Toegankelijkheid en saamhorigheid kenmerken het werken bij de Waag.
Wil je meer weten over onze organisatie? Kijk dan op www.dewaagnederland.nl en www.dfzs.nl.

Interesse
Neem contact op met Natascha Königs, Teamleider, nkonigs@dewaagnederland.nl, 06 15967850, om je inhoudelijke vraag te stellen of om alvast kennis met ons te maken. Je bent welkom om een (dag)deel mee te lopen. Direct solliciteren op www.werkenbijdfzs.nl/vacatures kan natuurlijk ook!

Goed om te weten: onze sollicitatieprocedure omvat een referentiecheck en bij indiensttreding vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vacature delen via:

Regio:

  • Noord-Holland

Locatie:

Amsterdam

Contactpersonen:

Ans van Meeteren

Kantooradres: